Kúpiť celoodpružené bicykle – e-shop

Sprievodca výberom
celoodpružených bicyklov


Celoodpružené bicykle  >  Tentoraz pre odvážnych cyklistov - najlepšie horské trialy v Česku

Tentoraz pre odvážnych cyklistov - najlepšie horské trialy v Česku

Tie najlepšie horské trialy, teda špeciálne trasy pre zjazdy na bicykloch, nájdete v Rychlebských horách. Spoznajte Rychlebské stezky.

Rychlebské stezky (oficiálny názov) sú veľmi oceňované trialy pre horské bicykle (napr. na Googli majú z 64. hodnotení priemer 4,9 z 5, to je naozaj výnimočný výsledok). Za úspechom je mravčia práca prevádzkovateľov, ktorí Rychlebské stezky vylepšujú už viac ako 5 rokov.

Jedná sa o ucelenú sieť trás (trailov) špeciálne upravených pre zábavnú jazdu na horskom bicykli v tesnom kontakte s prírodou.

Kamenné trasy i moderné flow trialy

V systéme trailov nájdete staré kamenné trasy i moderné flow trialy pre dynamickú jazdu v teréne. Trasy začínajú aj končia v obci Čierna Voda u Základne - Informačného centra trás.

Trasy sú otvorené spravidla od apríla do septembra, vždy podľa počasia. Ale zjazdné sú aj za dažďa, samozrejme so zvýšenou opatrnosťou.

Aktuálne (máj 2016) sú chodníky v prevádzke a už v júni začínajú letné kempy pre začiatočníkov aj pokročilých cyklistov.

Ale späť k trasám. Jedná sa o uzavreté okruhy, takže nemusíte riešiť komplikované presuny. Prídete s naloženým autom na Základňu a môžete vyraziť na trasy. Ak bicykel nemáte, tak vám ho požičajú. Inak sa odporúča celoodpružený bicykel (120 × 120 mm) a plášť 2,3 ". V predajni cyklo vám iste poradia.

Trialy pre všetky príležitosti

Jediným stúpajúcim trailom je cesta Dr. Wiessnera, ktorá vedie k trailom pod Sokolím vrchom. Tam nabehnete na technicky a silovo náročnejšie trialy, ktoré vznikli úpravou pôvodných loveckých trás.

Zážitok spestruje prekonávanie potokov plytkými brodmi, po vyskladaných kameňoch alebo po lávkach. Z najvyšších miest je výhľad na Rychlebské hory a do diaľky na poľske nížiny.

Ak sa chcete skôr kochať a ste navyše začiatočník, tak ideálne je trail pozdĺž Čierneho potoka k parkovisku pri kúpalisku vo Veľkej Kraši. Dĺžka tohto okruhu je asi 16 km a prevýšenie 80 metrov mierneho stúpania.

Nový SuperFlow trail

Novinkou, postavenou v spolupráci so špičkovým odborníkom na trialy z Veľkej Británie Rowanom Sorrellom, je SuperFlow trail. Trať plná klopených zákrut a prekážok, ktoré skúsení jazdci môžu skákať. Super zážitok na 2-3 hodiny vrátane výjazdu.

A čo vy, už ste boli v Rychlebských horách na bicykli?

Zdieľajte článok



Odporúčame celoodpružené bicykle

Ďalšie novinky

Celoodpružené bicykle na downhill jazdu

Jazda z kopca patrí medzi extrémne športy, ktoré vyhľadávajú tí najväčší odvážlivci. Pre najlepšie zážitky z downhill jazdy si vyberte celoodpružený bicykel.

Dámské celoodpružené bicykle

Medzi vyznávačov free jazdy na bicykli patria aj ženy. A pre free jazdu sú určené špeciálne celoodpružené bicykle, pre ktoré je jazda v teréne ako ušitá na mieru.

všetky novinky