Kúpiť celoodpružené bicykle – e-shop

Sprievodca výberom
celoodpružených bicyklov


Celoodpružené bicykle  >  S celoodpruženým bicyklom na Malú Fatru

S celoodpruženým bicyklom na Malú Fatru

Prinášame prvý diel tipov, kam vyraziť na MTB trasy. Najskôr do národného parku Malá Fatra!

Prvé upozornenie pre špecialistov zjazdárov. Tu si musíte svoj zjazd najskôr poctivo vystúpiť. Ale stojí to za to.

Z chaty Pod Chlebem

Parádna trasa vedie z najvyššie položenej Malofatranskej chaty (1415 m.). Najskôr sa ale na ňu musíte "vydriapat". Z dedinky Šútovo dáte takmer kilometrové prevýšenie. V doline pri dedine nájdete krásny Šútovský vodopád aj priezračné jazero pre letné ochladenie. Ale späť na bicykel.

Do nadmorskej výšky 680 metrov ideme po zelenej trase. Za depom v lese treba odbočiť doprava mimo značenú trasu (vjazd na bicykli je povolený). A potom stálym stúpaním, takmer traverzou nad dolinu a naspäť k zelenej k miestu zvanému Čierťaž - a už sme vo výške 1104 m.

Ďalšou traverzou mimo zelenú trasu s výhľadom na Turca a potom už prudký výšľap až na chate Pod Chlebom. Tá je celoročne otvorená, pre cyklistov začína sezóna niekedy v máji. Aktuálne info nájdete na stránke chaty.

Späť dole je to poriadny nápor na brzdy a reťaz bicykla. Proste trinásť kilometrový zjazd dá zabrať, ale stojí to za tú námahu!

Zdieľajte článok



Odporúčame celoodpružené bicykle

Ďalšie novinky

Celoodpružené bicykle na downhill jazdu

Jazda z kopca patrí medzi extrémne športy, ktoré vyhľadávajú tí najväčší odvážlivci. Pre najlepšie zážitky z downhill jazdy si vyberte celoodpružený bicykel.

Dámské celoodpružené bicykle

Medzi vyznávačov free jazdy na bicykli patria aj ženy. A pre free jazdu sú určené špeciálne celoodpružené bicykle, pre ktoré je jazda v teréne ako ušitá na mieru.

všetky novinky